top of page

Industrie

De Nederlandse industrie is iets om trots op te zijn. Zij maken de producten die ons leven beter maken. Onder tussen levert de industrie een bijdrage van 25% van ons Bruto Nationaal Product en werken 1 op de 8 Nederlanders in deze tak van sport.



De uitdaging van de komende jaren is om samen te kijken hoe wij onze industrie kunnen verduurzamen. Hier moet klimaat ambitie hand en hand gaan met onze industrie ambitie.


“De industrie maakt producten die wij dagelijks gebruiken. Een CO2 neutrale samenleving vereist dus een duurzame industrie, niet een industrie die zich verplaatst naar het buiteland, dat is geen oplossing"

De uitdaging voor de industrie is groot, ze moeten wereldwijd concurreren en tegelijkertijd willen we dat onze industrie de innovatieve koploper is en blijft. Dit vergt investeren in verduurzaaming. Ook hier geldt dat we moeten kiezen voor grote oplossingen, hier een daar een zonnepaneel zal hier niet voldoende zijn. We moeten groter en strategischer denken en opties als CCS en Kernenergie kunnen we ons niet permitteren om uit te sluiten. Sterker nog, hierin moeten wij voorop lopen.

Comments


bottom of page